preskoči na sadržaj

Srednja škola Gračac

 > O školi  > Projekti
Projekt unapređenja rada škole

 Danom osnutka ove Škole bili su i zacrtani njeni glavni ciljevi od kojih izdvajamo projekt unapređenja rada iste kao jedan kontinuirani proces koji ne smije završiti. Svih ovih prošlih godina se naglasak morao staviti na stvaranje bar minimalnih materijalnih uvjeta koje je Škola morala imati. Zgrada Škole se nalazi na području posebne državne skrbi i tijekom rata je bila devastirana. Dosta sredstava se moralo ulagati u njenu obnovu. Unatoč financijskim ograničenjima svake godine se pomalo ulagalo u opremu kako bi se približili i pratili suvremeni tehnološki i pedagoški tokovi.

.
Kompezirajući nedostatak tehničkih uvjeta za kvalitetniji rad s učenicima puno se ulagalo u individualnu angažiranost nastavnika i ostalih radnika Škole kako bi pružili učenicima što kvalitetnije obrazovanje.
 
Može se objektivno reći da ova Škola danas pruža učenicima dobru atmosferu, prijateljski odnos, Školu u koju učenici rado dolaze motivirani za stjecanje znanja i stručnih kompetencija.
 
I u ovoj šk. god. se planira nastaviti s ciljem da imamo suvremeno opremljenu školu; raditi na «sebi samima» u smislu stalnog preispitivanja odnosa prema radu, učenicima, kolegama; stručno se i pedagoški educirati.
 
Zaposlenici Škole su većinom mladi ljudi koji se stalno educiraju, odlaze na seminare, savjetovanja i nisu informatički nepismeni. I ove godine planiramo osigurati stručnu edukaciju ( nastavnici obvezno sudjeluju na stručnim seminarima u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje) i informatičku     ( ove godine 3 nastavnika iz strukovnih predmeta iz sva tri područja rada će proći informatičko ECDL osposobljavanje u organizaciji resornog Ministarstva). Prošle godine su 3 radnika Škole prošla istu naobrazbu.
 
U Školi zbog malog broja nastavnika nije moguće oformiti stručne aktive . No unatoč tome, isti dobro surađuju sa županijskim stručnim aktivima, zajednički rješavaju probleme bilo obrazovne ili odgojne kako retorički tako i praktično, izmjenjuju svakodnevno iskustva…Svi radnici Škole imaju dobar timski rad  (činjenica je da isti dolaze iz Zadra te da su usmjereni i na putovanje do Škole i na taj način provode dosta vremena zajedno što ubrzava rješavanje i najmanjeg problema koji nastane u Školi).
Zajedno s ravnateljem, svi nastavnici i učenici svojim idejama i prijedlozima kreiraju i kreirat će nastavni proces i život Škole. U kreiranju školskog kurikuluma uključit ćemo i učenike koji će na sjednici Vijeća učenika iznijeti svoje prijedloge za znapređenje rada Škole.
 
Tijekom cijele nastavne godine u školi ćemo provoditi samovrednovanje (anketiranjem nastavnika, učenika, roditelja, članova Školskog odbora, lokalne zajednice…dobit ćemo uvid u eventualne nedostatke; a davanjem prijedloga za njihovo otklanjanje poboljšati cjelokupan rad škole). Samovrednovanje će vodit imenovano Povjerenstvo a sukladno uputama Agencije za odgoj i obrazovanje. Problem kojeg Škola ne može riješiti je taj da svake godine s područja Gračaca iseljava velik broj obitelji, što rezultira sve manjim brojem učenika upisanih u Školu. Škola se u tekućoj školskoj godini aktivno uključila u frontalnu primjenu Škole za život. Nastavnici, stručni suradnici i ravnateljica aktivno su se uključili u niz edukacija (loomen), seminara, skupova, usavršavanja…a sve kako bi svojim kompetencijama bolje razumjeli procese učenja i poučavanja u kurikularnom pristupu učenju i poučavanju a koji predstavljaju temelj nadogradnje kompetencija istih jer se transformacija škole temelji na promjeni paradigme učenja. Frontalna provedba reforme u tekućoj nastavnoj godini se provodi u Školi u 1. razredima s nastavnim predmetima: Matematika, Hrvatski jezik, Engleski jezik.
 
 

HRT-ova ekipa posjetila Srednju školu Gračac 

Što su zabilježile kamere možete pogledati na sljedećem linku:

https://magazin.hrt.hr/mladi/

skola-po-mjeri-ucenika-1-11365897 

 

(P) ostanimo financijsko i digitalno pismeni

 

Galerija: 

Vidi slike

 

Anketa za roditelje: 

Ispuni anketu

 

Priloženi dokumenti:
1. obavijest.docx
2. obavijest.docx

 

Erasmus+ projekt

E-dnevnik

Facebook stranica škole

Kalendar polaganja državne mature

 

 HŽ Infrastruktura - brošura za učenike

« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Obavijest učenicima putnicima

Obavijest o mogućem naknadnom unosu osobnih identifikacijskih podataka članova kućanstva.

Priloženi dokumenti:
Obavijest ucenicima putnicima.docx

Obavijest za roditelje
ŠK i GPP za 2023/24

Školski kurikulum 2023./2024.

Godišnji plan i program rada 2023./2024.

 

GDPR - SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU PODATAKA

Kontakt:

e-mail: ss-gracac@ss-gracac.skole.hr

Tel.: 023/773 870

Fax.: 023/773 873

Zakoni i propisi vezani uz područje rada
Akti škole
Vremenici

Vremenik izradbe i obrane završnog rada za šk. godinu 2023./24.

Duplikati i potvrde

Izdavanje duplikata svjedodžbi i potvrda.

Oglašavanje nevažećih dokumenata

Priloženi dokumenti:
OBRAZAC ZA DUPLIKAT SVJEDODZBI.doc

Popis udžbenika
Kalendar aktivnosti

CMS za škole logo
Srednja škola Gračac / Školska 8, HR-23440 Gračac / ss-gracac.skole.hr / ss-gracac@ss-gracac.skole.hr
preskoči na navigaciju